Lacadeia

LACADEIA is het overkoepelende bestuur van alle schoolverenigingen. Deze schoolverenigingen verzorgen vrijwel alle buitenschoolse activiteiten. Dit kunnen eenmalige evenementen zijn, maar sommige verenigingen hebben ook elke week een activiteit op een vast moment in de week. Daarnaast zijn er elk schooljaar twee workshopweken waarin alle verenigingen workshops organiseren. LACADEIA wordt gevormd door:

Ludicrum Instrumentum
De vereniging van de podiumtechniek. Deze vereniging verzorgt alle techniek bij activiteiten op school en bij sommige feesten.

Alke
De sportvereniging. Voor sporttoernooien en sportieve workshops kun je bij hen terecht.

Cogito
De computerverening. Van LAN-party’s tot gametoernooien.

Ars et Amicitia
De cultuurvereniging. Deze verzorgt de muziek- en toneelavonden in én buiten school.

Decibel
De dj-club. Zij draaien op alle schoolfeesten en geven ook workshops.

Epos
De vereniging achter de schoolkrant.

Io Sodales
De vereniging die alle schoolfeesten organiseert.

Argumentum
De debatvereniging. Argumentum doet mee aan wedstrijden maar geeft ook workshops op school.


Het Praesidium vormt het bestuur van LACADEIA. Voor vragen of opmerkingen kun je hen bereiken via lacadeia@cgu.nl.


Kijk voor meer informatie ook eens op www.lacadeia.nl of op de facebookpagina van Lacadeia.

Nieuws

Claire en Joyce behalen met Reresto de eerste plaats in Nyenrode Businessplan Competitie

Bericht geplaatst op: 19-6-2017Wij zijn bijzonder trots op de prestatie van Claire van der Slikke & Joyce Meewisse die als afgevaardigden van het CGU vandaag de eerste plaats behaalden in de Nyenrode Businessplan Competitie.

De competitie is opgezet door het

  

&

 

Het is het tweede jaar dat het CGU een businessplan ingezonden heeft.


Na de pitch in de voorrondes mochten Claire & Joyce het BusinessPlan "Reresto" verdedigen. Met het businessplan sluiten de dames aan bij een maatschappelijk thema om voedselverspilling tegen te gaan

In februari hebben M&O (management en organisatie) ­leerlingen uit klas 5 al meegedaan met een dag college en workshops. 

Vanaf 2018­/2019 start het nieuwe examenprogramma in klas 4. Management & Organisatie zal dan omgevormd worden tot Bedrijfseconomie, Ondernemerschap en Financiële zelfredzaamheid. Ondernemerschap staat hierbij centraal. Het schrijven van een Businessplan is hier een mooi voorbeeld van. 

Mercurius, de CGU BusinessClub, gaat het komende jaar zich verder ontwikkelen en wil ook een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het ondernemerschap. Leuke ideeën om Mercurius te versterken? Mail naar mercurius@cgu.nl.


 Terug